Priorat Versió Original

un espai i un temps per compartir art, pensament i territori, al gust de…

17-19 d’abril 2015: PVO__ al gust de MARINA GARCÉS__ el programa!!

marina g cartellEl cap de setmana de divendres 17 a diumenge 20, ens visita Marina Garcés, filosofa i dona compromesa en molts sentits i àmbits. Ens plau poder compartir uns dies per pensar, intercanviar visions i propostes de manera gens encarcarada, això ja us ho podem garantir, i els que sou hostes reincidents ho podeu certificar…

La Marina ens convida a fer tertúlia sobre diversos temes que darrerament tracta sovint a les diferents plataformes d’opinió i activisme que freqüenta.

Així doncs, ens proposa, per a les tres sessions previstes…

1) Com alguns sabreu, el meu darrer llibre té per títol “Un mundo común”. Això pot deixar entendre que en ell hi ha una teoria sobre tot, o sobre una idea global de la realitat del món. No és ben bé així: hi ha el trajecte filosòfic que ens descobreix implicats en la vida com un problema comú i involucrats en la dimensió comuna de les nostres vides particulars. Aquestes vides, sempre “tenen lloc” des d’algun lloc. Per això m’agradaria començar plantejant-nos junts, aquesta relació entre el món i els llocs i fer-ho, en concret, des del lloc on ens trobarem i que jo desconec i que espero descobrir junts. Hi ha dos articles que he escrit en aquesta direcció que m’agradaria que poguéssiu llegir per a aquesta primera conversa:

Sé d’un lloc: http://www.nativa.cat/2013/09/se-dun-lloc/
Ser d’un lloc: http://www.ara.cat/premium/opinio/dun-lloc_0_1157284311.html

2) Des de fa uns mesos, escric una columneta al diari Ara que es diu Fora de classe, i on exposo i comparteixo, en format molt breu, idees, lectures i problemes filosòfics que m’importen i que moltes vegades són part de les meves classes i de les meves activitats. Per a una segona sessió de la nostra trobada, m’agradaria que haguéssiu tafanejat els Fora de classe (ja n’hi ha gairebé 40…) i que en triéssiu un parell com a problemes sobre els quals us agradaria compartir una reflexió més àmplia. A partir de les vostres tries, com si juguéssim a cartes, dedicarem un temps als problemes filosòfics que vosaltres mateixos hàgiu escollit i destacat.

Tots els fora de classe: http://www.ara.cat/firmes/marina_garces/

3) El mateix us demano respecte a una altra producció “micro” que fa temps que desenvolupo, aquesta col·lectiva i anònima: El Pressentiment. És un full d’agitació, entre el butlletí i el cartell, que ja fa gairebé tres anys que els amics d’espai en blanc anem traient, a la xarxa i en paper. M’agradaria que els miréssiu i que féssiu el mateix. Trieu-ne un parell o més i els mirarem i farem una sessió a partir de les vostres reflexions. Parlarem, també, del caràcter col·lectiu del pensament, què vol dir pensar junts, la relació entre teoria i pràctica, entre imatge i text. Finalment, ens situarem en un “espai en blanc” on deixar que les qüestions que realment ens importa pensar, en un marge d’autonomia respecte el dictat de l’actualitat política, ens puguin assaltar.

Tots els Pressentiments: http://elpressentiment.net/category/presentimientos?lang=CA

puig roig

I la sortida la farem dissabte al matí, pujarem a l’ermita de les Pinyeres, entre el Molar,  el Masroig i Bellmunt, un paisatge que és un bé comú compartit per a aquest tres pobles, que ara fa una setmana s’hi trobaven com cada any… caminarem, si ens ve de gust fins al Puig Roig del Roget, a visitar els nostres ancestres, de fa més de 2000 anys…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 16 Abril 2015 by in narrativa.

CONVIDATS QUE JA HAN VINGUT… I QUE PODEN TORNAR!

PEREJAUME

MARINA GARCÉS

TONI SALA

JORDI CORNUDELLA

ENRIC CASASSES

JOAN FRANCESC MIRA

FRANCESC SERÉS

XUAN BELLO

MARIA BARBAL

ALBERT TORRESCASANA

DAVID FERNÀNDEZ

DOLORS MIQUEL

JOAN LLUÍS LLUÍS

MANUEL BAIXAULI

JOSEP PEDRALS

JOSEP PEDRALS

RAMON SOLSONA

MONTSERRAT TURA

MARTÍ DOMINGUEZ

(foto:Miguel Lorenzo)

SÍLVIA ALCÀNTARA

JOAN NOGUÉ

JOSEP CABRÉ

JOSEP CABRÉ, bariton. Director de "la Colombina"

MARC RECHA

IMMA MERINO

ANNA CASASSAS

ITZIAR GONZÁLEZ VIRÓS

ARCADI OLIVERES

SERGI PICAZO-ROGER PALÀ

MIREN ETXEZARRETA

%d bloggers like this: