El mes de novembre el Priorat canvia l’olor predominant del most que fermenta a l’olor verda de l’oli que ja raja, just acabades de premsar les olives collides aquell mateix dia.
Per això, amb el Joan-Lluís Lluís anirem dissabte al matí a veure i viure com es fan olives: no les collim (de l’arbre) sinó que les fem caure a les borrasses esteses al peu de soca, amb escarradors, o amb les mans… i d’allà al molí, que no tinguin temps ni d’adonar-se’n.
Aixó serà dissabte…
DIVENDRES,
Arribada al Perxe a la tarda, a partir de les 6.
A les 19.30 amb el Centre Quim Soler, presentarem el darrer llibre de l’autor convidat, Les cròniques del déu coix, a la Biblioteca Estrem i Fa de Falset, amb una copa de vi…
Cap a les 21.30 soparem i farem una primera tertúlia per coneixer-nos i parlar de què farem durant el cap de sermana
DISSABTE
Esmorzarem de 9 a 10 i agafarem la carretera que puja a la Figuera on farem una parada per aguaitar al balcó que ens mostra una bona part del Priorat. Seguirem fins a Cabacés on es esperarà el Fernando Miró, del Molí d’Oli Miró-Cubells. Ells ens explicarà fil per randa el procés de l’oli, i moltes coses més que s’hi relacionen. Dinarem, si fa bo, al tros mateix… I si no a la fonda del poble.
A la tarda, de tornada a casa, la tertúlia la faremde 7 a 9 aproximadament, a la biblioteca-celler
21.30 el sopar i la sobretaula a gust i mesura del que sorgeixi.
DIUMENGE
L’esmorzar de 9 a 10 i la darrera sessió que podem fer a la biblioteca del Perxe, o passejant pels voltants del Molar, si el temps ens hi convida.
Cap a les 12, si ens ve de gust, podem anar al poble del costat, al Masroig, on hi ha la Festa del vi novell, el primer vi de la collita d’enguany…
Dinarem i cadascú, esperem que carregats de bones coses, paraules, gustos i imatges, de tornada cap a casa…
PER A INFORMACIÓ PRÀCTICA I INSCRIPCIONS: AQUÍ
Retroenllaç: __ PVO al gust de JOAN-LLUÍS LLUÍS, | Priorat Versió Original