Després d’un any d’excedència, reprenem el programa de trobades al Perxe, amb convidats que ens proposen de compartir amb ells un cap de setmana al voltant d’un tema, que pot anar de la literatura a l’art, la política, l’activisme, la ciència o tot allò que se’ns pugui acudir i que tinguem ganes de compartir.
La primera proposta d’enguany, el cap de setmana 21-23 de febrer, gira al voltant d’un tema que encara no hem posat damunt la taula. El joc. Un tema que podem abordar de moltes maneres i des d’òptiques diverses però que en aquest cas, el nostre convidat, ens planteja amb aquest enunciat:
La clau del joc, taller participatiu per explorar el joc com a espai d’antagonisme creatiu
El nostre convidat es presenta…
Sard de naixement, fa 30 anys que també ha esdevingut català. Va arribar amb un Erasmus, a finals dels 80, mogut per les seves inquietuds lligades als moviments socials. Persona d’interessos variats i desordenats, empeltats en una formació estètica (des de jove es va interessar per l’art i va estudiar per ceramista) que es va enriquir de passió filosòfica i política, per guanyar-se la vida es dedica al disseny, i per afició escriu, tradueix i promou iniciatives lligades a la cultura contemporània. El joc va ser tema de la seva tesina de finals de carrera, a partir d’experiències de formació en l’activisme noviolent i la gestió de conflictes. Va dirigir la primera ludoteca municipal de Sardenya i va guanyar el Premi don Milani pel projecte “Arca di Noè”, d’educació a l’ecologia i a la noviolència, adreçat a alumnes de l’escola primària. La influència de Gregory Bateson va ser-li decisiva per entendre el joc com a “marc” mental, i com a nucli d’un ampli conjunt d’operacions simbòliques, de comprensió i de relació, de caràcter creatiu i amb un alt valor evolutiu. Ha conduït activitats de formació teoricopràctica centrades en el joc, en cursos professionals, seminaris i tallers tant a Catalunya com a Itàlia i França.
Ben aviat ep programa i més informació!